logo

Så flyttar du smidigt - 7 tips!

cover

Har du en flytt på kommande och funderar på hur du ska undvika flyttkaoset och istället kunna flytta smidigt? Vi kommer i denna artikel att dela med oss av våra bästa tips för en smidig flytt!

  1. För att ha koll på att allt blir gjort i tid är det bra att skriva ner allt du behöver göra innan flytten. Skriv ner smått som stort så att du inte glömmer någonting. Om du vill ha en färdig checklista kan du kolla in Flyttjakts checklista inför flytt.

  2. Flytten är ett bra tillfälle att ta tag i att rensa bort det man inte behöver. Sälj eller ge bort det du inte använder, annars kommer det ändå hamna i den där lådan på vinden i ditt nya hem. Genom att rensa optimerar du också utrymmet i flyttbilen.

  3. Några månader innan flytten är det bra att kolla igenom alla prenumerationer och avtal eftersom vissa kan ha lång uppsägningstid. Säg upp dessa i tid för att undvika dubbla kostnader. Se även till att elavtalet träder i kraft på din nya adress dagen du flyttar in.

  4. Kartlägg ditt behov av flytthjälp. Tänk på att du inte behöver anlita en flyttfirma för varje del av din flytt. Du kan själv packa bohaget och ställa upp som bärhjälp och endast be om flytthjälp gällande transporten. Boka flytthjälp i god tid för att säkerställa att du har flytthjälp på din önskade flyttdag. Speciellt om du ska flytta under högsäsong eller på en röd dag lönar det sig att be om offerter i god tid eftersom flyttfirmornas kalendrar snabbt bokas upp. Eftersom det finns stora skillnader i både pris och kvalitet lönar det sig att be om flera offerter. Via Flyttjakt kan du gratis lämna en offertförfrågan och få upp till åtta offerter att jämföra mellan.

  5. Se till att packa smart! För att säkerställa att dina saker håller och inte går sönder genom flytten är det bra att ha stabila flyttlådor. Om du inte har bubbelplast hemma går det även utmärkt att skydda dina ömtåliga saker med kläder eller tidningspapper. Tänk på att inte packa lådorna för tunga eftersom de blir svåra att bära då och risken för att något går sönder ökar. För att göra uppackningen lättare är det bra att märka flyttlådorna enligt innehåll eller enligt rum.

  6. Packa en ryggsäck med saker du kommer att behöva den första natten och morgonen i det nya hemmet. T.ex. kan du packa ner lakan, handduk, tandborste, hygienartiklar och ett klädbyte.

  7. Planera flyttdagen noga och gör inte en för tajt tidtabell för flytten. Detta är viktigt oavsett hur liten eller stor flytt det är fråga om.